Bar Sasa pozadina 05

Bar Saša u srcu Beograda

Saša bar – restoran sa barskim šmekom na Dorćolu

Relativno nov restoran na Dorćolu. Iako u nazivu ima bar, izgledom meni više liči na elitniji restoran, sa barskim šmekom na ulazu🙂.

Posle male konsultacije sa konobarom odlučile smo se da kao predjelo uzmemo tartar biftek (za koji smo čule da gosti hvale). Za glavno jelo,  2 topla predjela, jer su nam interesantno zvučala – rižoto sa kajmakom i biberom i onda još jedno jelo koje se slagalo uz to, ragu od pečuraka.

Tartar je bio dobar, kako i sami opisuju u meniju, old style varijanta, kako treba da bude.

Tartar old style

Ragu od pečuraka je bio na palenti sa dodatkom parmezana i ulja od belih tartufa i bio je korektan. Palenta je bila malo tekuća, očekivala sam i da bude više raznovrsnijih pečuraka ali ok, sos je bio dobar. Tartufi se jesu osećali, a oni ionako mogu dosta toga da “zakamufliraju” i podignu klopu.

Uskusan srpski šmek u rižotu

Usluga je prijatna i profesionalna. Jedino mi je malo zasmetala dinamika iznošenja jela. Još nismo završili predjelo – ostao je jedan zalogaj u rukama, a konobar baš tada u toku grickanja poslednjeg zalogaja odnosi i donosi novi tanjir i nova jela. Ok razumem da nisu želeli da se hladi jelo koje su doneli, ali mogli su barem da sačekaju da završimo ono što smo jeli.

Što se vina tiče nemaju vaš veliki izbor. Od domaćih 2 proizvođača od kojih je jedno njihovo vino, i nekoliko italijanskih. Simpatično mi je bilo to da je cena ista za sva vina.

Čini mi se kao mesto gde se ide na večernji izlazak, jer je većina dešavanja i najživlje na šanku i oko šanka. Ako se taj koncept “prihvati” možda krenu tapasi i pinćosi i u Beogradu☺️ .

SUMA SUMARUM

Atmosfera:  elegantna, gradska sa šmekom noćnog izlaska

Klopa:  italijanska inspiracija, sa primesama grčke u nekim jelima 😊 i barskim grickalicama (utisak letnjeg menija)

Piće: mali izbor vina. Mi smo se odlučile za Primitivo iz Pulje i bilo je dobro

Šta klopati: simpatična fora je rižoto sa kajmakom i biberom, tartar biftek

Cene:  više $$$ (cene primerenije za highend restoran i beogradski noćni život)

Moj utisak: za večernji izlazak

Njihov sajt: nemaju sajt, fb stranica BarSasa

Napomena: poželjna rezervacija

 

Leave a Comment